Firma de consultanță


  • Ce fac dacă firma de consultanță îmi propune programe fără să îmi cunoască firma?

Nu colaborez cu o astfel de firmă.

  • Ce fac dacă tema pe care doresc să o derulez în firma mea nu se regăsește enunțată în materialele publicate de firma de consultanță?

În prima fază cer o detaliere, pe cheltuiala firmei de consultanță, a temei de care sunt eu interesat. Dacă o astfel de temă nu a fost dezvoltată, până la acel moment, de firma de consultanță, îmi asum riscul ca firma contactată să învețe tema pe un proiect în compania mea.

  • Ce fac dacă firma de consultanță solicită/realizează întâlniri exclusiv la sediul acesteia?

Nu colaborez cu o astfel de firmă. Un proiect oricât de bun ar fi el în sine, nu poate da rezultate bune dacă nu ține cont de locul în care este aplicat. Implicit, lipsa interacțiunii sau interacțiunea superficială cu firma aflată în consultanță nu poate da rezultate bune.

  • Ce fac dacă firma de consultanță, fără notificare, nu respectă programul de activități în cadrul firmei mele?

Stopez colaborarea cu o astfel de firmă. Consultanța presupune precizie și rigoare. În afara acestor doi parametri nu poate exista rezultat bun.

  • Ce fac dacă firma de consultanță solicită modificarea datelor comerciale ale contractului, fără ca eu, beneficiarul, să solicit activități suplimentare?

Stopez contractul cu o astfel de firmă. O firmă care nu este în stare să își evalueze o colaborare, sigur nu are capacitatea de a aduce o valoare prin consultanță.

  • Ce fac dacă firma de consultanță, încearcă să atragă unui dintre angajații mei, în scopul angajării la firma de consultanță sau la altă firmă?

Stopez colaborarea cu o astfel de firmă. Firmele de consultanță nu sunt firme de head-hunting. Deontologia profesională a acestei activități interzice migrația de personal între firma beneficiară și firma care realizează consultanța.

  • Ce fac dacă aflu că prin angajații firmei de consultanță au ieșit în spațiul public informații confidențiale ale firmei mele

Stopez imediat colaborarea cu o astfel de firmă și, dacă acest fapt este de natură a prejudicia interesele companiei mele, acționez în instanță. Firma de consultanță, pe tot parcursul și după colaborare, are datoria de a respecta confidențialitatea datelor și informațiilor utilizate pe parcursul consultanței. Noi, Mastercoaching, chiar avem o linie de programe pe teme de circuit a informațiilor în interiorul firmelor și spre exterior.