Informații


          De la aflarea informațiilor utile pornirii unei afaceri, până la protejarea ideii de afacere, în cazul start-up-urilor, de la accesarea informațiilor necesare dezvoltării afacerii, până la protejarea informațiilor strategice în cazul companiilor aflate în etape intermediare de dezvoltare și de la implementarea unor sisteme perfecționate de gestionare a informației strategice, până la protecția datelor strategice cu impact concurențial, capitolul informații, dezvoltat inițial ca un concept destinat exclusiv sistemelor închise, a căpătat în ultimii douăzeci de ani o importanță mare în managementul companiilor
          La acest capitol începem cu o hartă a fluxurilor de informații. Deși aflat în vârful organigramei, aproape întotdeauna managementul companiei nu cunoaște mai mult de jumătate din aceste fluxuri. Împreună cu managementul și/sau executivul companiei stabilim componentele strategice dorite, cu scopul de a proteja interesele comerciale ale firmei. După stabilirea tuturor elementelor dorinte în harta fluxurilor de informații, elaborăm un proiect personalizat. În personalizarea proiectului ținem cont de expectanțele strategice ale companiei, de specificul comercial al afacerii și de capacitatea de integrare a companiei. Tot împreună cu managementul comnpaniei stabilim și calendarul de implementare, cu toate elementele care definesc implementarea și testarea proiectului.
          Neidentificată ca temă vitală pentru bunul mers al unei afaceri în toate etapele dezvoltării acesteia, gestionarea defectuoasă a informațiilor se află în topul cauzelor care au dat serioase probleme companiilor românești, implicit managementului din România.
          În temele dezvoltate de noi veți regăsi o paletă largă de studii de caz în care gestionarea defectuoasă a informațiilor a dus la probleme grave în administrarea business-urilor.