Coaching


Pe vremea când artele marțiale erau interzise în țara noastră, erau doi colegi de școală care au devenit pasionați de acest sport. Primul dintre ei, foarte talentat, a devenit în scurt timp idolul luptătorilor de arte marțiale din zonă. În perioada studiilor universitare, ajungând să profeseze, a devenit faimos și a făcut bani din talentul lui. Al doilea, după terminarea liceului, și-a continuat pregătirea alături de instructori locali, apoi a avut șansa să se antreneze cu un maestru național, după care a făcut un stagiu de câțiva ani în patria artelor marțiale, Tibet. Cum sistemele socio media unesc munții, după mulți, mulți ani i-am regăsit pe cei doi; pe primul, tăietor de lemne într-un sat din Carpați, iar pe al doilea într-un club select al practicanților de arte marțiale.
Am deschis această temă cu un exemplu din lumea sportului nobil, pentru că noi considerăm util talentul în administrarea unui business, dar business coaching-ul, absolut necesar în valorificarea disponibilităților materiale și umane ale afacerii. În programele noastre, la acest capitol, avem o abordare echilibrată. Încercăm, și întotdeauna reușim, o dozare a suportului sistemic cu business coaching-ul, astfel încât cele două paliere să se potențeze reciproc.  Nu credem în coaching-ul ”a-toate-făcător”, dar afirmăm cu tărie că, pentru schimbările care urmează într-o organizație, lipsa de pregătire, de antrenare, poate minimiza sau chiar anula rostul proiectelor de consultanță.
Dintr-o abordare aplicată vom spune că, ne bucurăm să găsim clienți care au performat în domeniul lor de business, având la bază cunoașterea unor procese de producție, o piață etc., dar dacă în faza antreprenorială acestea sunt necesare și suficiente, dezvoltarea oricărui business presupune suport profesionist și chiar un antrenament susținut.
Mai pe larg și în mai multe scenarii, veți găsi dezvoltată tema pe site-ul nostru, în blog, la capitolul Coaching.